Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home/html/amiya7777.savana-hosting.cz/public_html/agnikanasgroup.cz/wp-config.php on line 109
Koncerty V Japonsku 2015 - Agnikana's Group

Na turné Songs of the Soul do Japonska jsme se už opravdu nemohly dočkat. Možná právě proto, že před čtyřmi lety jsme si na vlastní kůži vyzkoušely, jak krásná země Japonsko je a jak výjimečné je v ní dělat koncerty.

Náš výlet začal už v pátek, kdy jsme vyjely do Prahy na program Tajemství štěstí, kde jsme tak trochu zazpívaly, ale hlavně jsme nasákly tu správnou atmosféru štěstí, která se na každém výletě více než hodí.

Dlouhý let s přestupem v Moskvě, který nás čekal, vlastně ani nebyl tak dlouhý a najednou jsme stály na japonské půdě a nadechovaly se opravdu nepopsatelně svěžího, sladkého, přímořského vzduchu. Prvním městem, kam jsme zamířily, byla Kamakura. Je to snad i jedno z našich nejoblíbenějších míst vůbec. Sri Chinmoy o soše Buddhy – Daibutsu v Kamakuře pronesl, že je to jedno z nejmírumilovnějších míst na světě. A opravdu je to tak. Celé místo je jakoby protkané klidnou, mírovou atmosférou a člověk automaticky upadá do stavů vnitřního klidu a blaženosti. Turisté – ať věřící, či nevěřící – zapalovali u obří sochy vonné tyčinky, vhazovali mince pro štěstí, modlili se… ale nejvíce ze všeho se asi fotili :O)

Zpívat u Daibutsu je vskutku nepopsatelný zážitek a okolní turisté si naše vystoupení jaksepatří vychutnávali… a my s nimi. V Kamakuře jsme prožily dva krásné dny, se dvěma koncerty. Navštívily jsme chrám Tsurugaoka Hachimangu, zmokly, udělaly spoustu fotek, nakoupily fůru dokonale zabalených japonských sladkostí a potom se připravily na přejezd do Kyota. Tady se pomalu začala probouzet naše nakupovací mánie a neopustila nás až do konce turné. Ono se není ani čemu divit… když oni mají v Japonsku tolik věcí, na které u nás ale opravdu nenarazíte, ani kdyby jste se pokrájeli. To si to všechno potom zkrátka koupit musíte!

Ubytované jsme byly v takovém malinkém penzionu, kde na stěně každého pokoje visel tučný seznam věcí, které musíte dodržovat, aby jste se stali správnými nocležníky… no zapamatovat si to byla opravdová dřina, takže jsme se o to raději ani nepokoušely. Snad jsme tam nevyvedly žádnou větší kalamitní situaci :O)

V Kyotu bylo spousta krásných chrámů, taky spousta nákupních středisek no a i výborných restaurací. Jednu takovou restauraci vlastní naše kamarádka Sujata. Byly jsme se tam jednou nadlábnout a opravdu to stálo za to. Sice jsme na jídlo čekaly déle, než čemu bychom u nás řekly únosná míra, ale za to jídlo bylo potom vynikající. Ne nadarmo se říká, že hlad je nejlepší kuchař.

Po Kyotu už nám pomalu začaly přetěkat kufry a zipy řádně zatínaly zuby, aby ten tlak zevnitř vydržely. A to nás ještě čekalo Tokyo a Nagano!

Tokyo se nám ukázalo v celé své kráse… pokud se tomu teda krása říkat dá. Se svým počtem 15 milionů obyvatel to ale asi jinak nejde. Nekonečné množství věžáků různých tvarů, polepených od paty až ke stropu svítícími, barevnými a řvoucími reklamami. Tisíce blikajících heren, postavy kreslených hrdinů na každém rohu, vábící, abyste vešli dovnitř, na chvíli zapomněli na svůj těžký život a stali se na několik hodin nějakým na steroidech vyrostlým svalnatcem a začali střílet po virtuálních nepřátelích ve vesmíru. Zkrátka Tokyo. Ale koncert byl pěkný. Síla meditace prorazila rušnou atmosféru města a zalila sál mírem a láskou. Nejeden z posluchačů po koncertech v komentáři uvedl, že se opravdově rozplakal.

Posledním místem, kde jsme měly koncert, bylo Nagano. Říkali nám, že tady už opravdu možnost nakupovat nebude… ale to nás ještě neznali. Zvládly jsme i tady přinutit kufry, aby své zuby zatnuly ještě více a některé z nás musely přistoupit ke koupi nového zavazadla, páč to staré už to zkrátka nezvládlo.

V Naganu jsme měly čas na krásný výlet do přírody. Ono později na jaře, s rozkvetlými sakurami, by to možná bylo ještě pěknější… nám to ale úplně stačilo a alespoň jsme se vyřádily při koulování naší fotografky Godavari.

Večer jsme zakončily posledním koncertem a rozlučkou s celým týmem Songs of the Soul. Byli jsme jako vždy vynikající parta, na kterou se dalo spolehnout. Parta, na kterou se příště zase budeme těšim, až někam společně vyrazíme!


Japan, Japan, Japan!
A soulful flower-garden.
Clearly you see,
Quickly you do.
Silence-ecstasy
Your property true.
Japan, Japan, Japan!
High Heaven’s hallowed Plan.