Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home/html/amiya7777.savana-hosting.cz/public_html/agnikanasgroup.cz/wp-config.php on line 109
Turné V Maďarsku - Agnikana's Group

Do Maďarska zkrátka jezdíme rády, a tak jsme se tam po roce a půl znovu rozjely na čtyřdenní turné. První koncert, který byl zároveň ten největší, nás čekal v Budapešti. Výjimečně jsme se rozhodly vyrazit ze Zlína s dostatečným předstihem, abychom se před koncertem v klidu stihly ubytovat, navečeřet a být ready na zvukovou zkoušku. Takový komfort ale asi opravdu není míněný pro naši skupinu. Půl hodiny cesty od Zlína jsme začaly pozorovat zesilující pískot, který, jak jsme po bližším prozkoumání zjistily, naneštěstí vycházel z našeho auta. A tak jsme zastavily a potvrdily si, že z našeho levého zadního kola sálá teplo jako ze srpnového sluníčka a zavání jako silně připečený špekáček na letním táboráku. Po poradě s technikem z nejbližšího servisu jsme zavolaly SOS do Příluk a poprosily kamaráda, aby nám přivezl náhradní auto na výměnu. Měly jsme štěstí a do půl hodiny jsme už seděly v náhradním autě, s přeloženými všemi nástroji a kufry a mířily opět směrem k vysněné Budapešti. Samozřejmě že se před koncertem nekonalo ani klidné ubytování na hotelu, ani večeře, … Zkrátka jako vždy, naše tradiční šup šup šup :O)

 

Koncert byl moc krásný a přišlo na něho kolem 250 nadšených posluchačů. A jak bývá tradicí, nás maďarské publikum závěrem koncertu nadšeně vytleskávalo, a tentokrát jsme musely přidat dokonce tři písně!

Na druhý den jsme se vydaly do městečka Gődőllő, kde na nás čekalo 700 dětí v tamní škole. Měly jsme pro ně připravené povídání o hudebních nástrojích, o sárí, o meditační hudbě a na závěr jsme společně zpívali několik písní. Byly jsme opravdu mile překvapené, když jsme zjistily, že se děti naučily dvě písně z našeho repertoáru, jednu z toho dokonce v bengálštině! Dětské jemné a čisté hlasy nás přivedly k upřímným krokodýlím slzám a společný koncert byl opravdu neopakovatelný.

Maďarští přátelé, obzvláště Makaranda, se o nás po celou dobu velmi krásně starali a všechny 4 koncerty pro nás byly příjemným a hlubokým zážitkem.

 

Seznam koncertů:

Budapest
Thursday 16.3.2023    7pm
1096 Budapest, Haller u. 27.
Ferencváros Művelődési Központ

Szolnok
Friday 17.3.2023    6pm
Szolnoki műszaki szakképzési centrum
5000 Szolnok, Baross u. No. 37

Zalaegerszeg
Saturday 18.3.2023   5pm

Győr
Sunday 19.3.2023    3pm
Kereskedelmi és Iparkamara
Győr, Szent István u. 10/A.