Kaliningradská oblast je nejzápadnější částí Ruska, leží u Baltského moře a kupodivu není až tak nemožné se od nás do ní jet podívat autem. A toho jsme využily i my. Cestu jsme si rozvážně rozdělily do dvou částí a přenocovaly v polském hotýlku V sedmém nebi, kde nám až do dvou do rána nebesky hřměla mocná hudba z večírku pořádaného přímo pod našimi nebeskými postelemi. Nebesky vyspané jsme ráno pokračovaly dál.

Kaliningrad si nás získal už před příjezdem svou historií. Město totiž ve 13. století založil náš panovník Přemysl Otakar II., král železný a zlatý. Celá historie kaliningradské oblasti je nepochybně velmi zajímavá a plná záhad, my jsme však Kaliningrad obejmuly v jeho současnosti a nabídly jsme mu světlo duchovních písní Sri Chinmoye, které jsme tam na dvou koncertech hrály. „Tady a teď“ jsou slova Sri Chinmoye. „Tady a teď“ jsou pouhá tři slova, která však skrývají hluboké moudro, kterým se snažíme plnit naše životy. Netrápit se minulostí a tím, co se nám nepovedlo. Nestrachovat se o budoucnost, která je nejasná a nejsitá. Být a žít „Tady a teď.“

Ale abych dokončila svůj report z Kaliningradu… na koncert v Königsberg Cathedral přišlo krásných 500 posluchačů a nezměrná síla vzájemného propojení mezi hudebníky a posluchači by se doslova dala krájet, všichni v ten okamžik byli a žili „Tady a teď“ :O)