Na podzim plný okouzlujících barev jsme byly pozvané na Songs of the Soul turné do Kanady. Tuto rozlehlou zemi jsme navštívily už před pár lety, kdy jsme koncertovaly na západním pobřeží Kanady v ve Vencouveru a ve Victorii. Tentokrát nás čekala část na východě, a to v Montrealu, Ottawě, Kingstonu a Torontu. Předem musím upozornit, že se nám podařilo z Kanady opět vůbec nic nevidět… teda co se krásy její přírody týče. Každý den nás totiž čekal přesun z jednoho města do druhého, zvuková zkouška v koncertní hale a večer samozřejmě koncert samotný. To nás ale vůbec neodradilo, abychom si turné pořádně užily.

Kanada je obrovská, rozlehlá země, ale kvůli chladnému zimnímu počasí je osídlená jen částečně a má relativně malý počet obyvatel. A to se promítalo i v celkové atmosféře země… i v těch největších městech byl cítit relativně klid a pohoda.

Nejvíce nás asi oslovila nepřekonatelná kanadská zdvořilost a laskavost. Kanaďané zkrátka nedokážou být neuctiví a nezdvořilí. Pořád vás jen chválí, omlouvají se, chtějí, abyste se cítili dobře a byli spokojení. Zapomeňte na to, že by vám někdo začal hubovat či vyčítat, že děláte něco špatně. Jedna naše známá, která pracuje v restauraci v Ottawě ale s povzdechem poznamenala, že i taková krásná kvalita má své nevýhody. Zákazníci v restauraci nikdy neřeknou, když jsou s něčím nespokojení…. Zkrátka když párkrát přesolíte polévku, tak se to jednak nedozvíte a jednak přijdete o zákazníky.

Nás i tak tato krásná pozitivní kanadská přednost oslovila a domů jsme se rozjely plné odhodlání, že pozitivní náladu a laskavost budeme šířit i u nás :O)

Neděle 13. října od 19:30h – Montreal
Úterý 15. října od 19:30h – Ottawa
Středa 16. října od 19:30h – Kingston
Čtvrtek 17. října od 19:30h – Toronto