Letos se s turné Songs of the Soul doslova roztrhl pytel. My jsme dostaly pozvánku na dvě z nich, a to do Německa a Rakouska v květnu a do Kanady v říjnu. Teď vám teda napíšu, jaké to bylo u našich sousedů v Rakousku a Německu… a postačí mi k tomu celkem málo slov…. bylo to zkrátka ulítané :O)

Pořadí měst, ve kterých jsme vystupovaly, se tentokrát nepodařilo úplně ideálně logisticky rozvrhnout, a tak jsme první koncert měly v Grazu, druhý v Mnichově, za třetím jsme jely opět do Rakouska do Vídně a za posledním jsme pelášily do neměckého Augsburku. No a aby to nebylo jen tak úplně jednoduché, nezajímavé přejíždění, zastavovaly jsme se mezi koncerty vždy v domovském Zlíně, kde jsme se usilovně pokoušely o něco, čemu se obvykle říká práce. Předpokládám však, že naše pracovní efektivita v tomto zmiňovaném květnovém týdnu klesla hluboko pod všeobecný průměr, který by se od nás obvykle očekával.

Tyto osvěžující zastávky ve Zlíně naší skupině umožnily nejen velmi zintenzivnit náš život a ušetřit pár dnů dovolené, ale také dovolily, aby se naše skupina na každém koncertě květnatě obměňovala. Sice nás na pódiu nikdy nebylo mnoho, zato tam pokaždé někdo nový přibyl či naopak někdo ubyl. Snížený počet skupiny však výrazně kompenzovala přítomnost Aruny, která nás podpořila svým excelentním hlasem a brilantní osobností. K naší velké radosti byla dokonce ustanovena čestným členem naší skupiny na všech Songs of the Soul turné!

Touto radostnou zprávou bych zakončila zprávy z našeho rakousko-německého turné SOTS a těším se s vámi při dalších zápiscích z našich cest, které tentokrát budou z Portugalska, kam za pár týdnů vyrážíme!