Je pět hodin ráno, krásné podzimní babí léto, a my už nasedáme do kočáru a vyrážíme směrem do Německa. Čeká nás turné Songs of the Soul v pěti německých městech – Heidelberg, Hamburg, Magdeburg, Berlín a Drážďany. Cesta je čistá, po autech kupodivu ani památky, překvapuje nás i naše skvělá D1, kde se nám daří projet bez jediného pochybení a zácpy. Do Heidelbergu přijíždíme ve skvělém čase a krásně stíháme sound check – stáváme se součástí Song of the Soul!

 

Turné se krásně povedlo. Ve všech městech nás z celého srdce přivítali milí pořadatelé a nadšení posluchači. Rozhodně nás překvapily bouřlivé potlesky, které na nás po každém koncertě čekaly. Taky jsme na tomto turné zaimplementovali jednu novinku a to byl nový typ mikrofonů. Většina z nás dostala mikrofon upevněný přímo na obličej, který sjímal opravdu každé nadechnutí a každý mikrozvuk, který jsme udělali. To pro řadu z nás bylo něco nového, nepohodlného a možná až stresujícího, ale pro řadu hudebníků to byla naopak úleva. Ono v obležení těch obrovských mikrofonů se někdy hraje opravdu nepohodlně :O)

 

Jednotlivá města od sebe nebyla nijak moc vzdálená, a tak jsme měly vždy dostatek času i na nějaké to výletování a chvilku pro sebe. Konečně jsme se v Heidelbergu podívaly na tamní krásný hrad. Poblíž Magdeburgu jsme zase byly ubytované na rekonstruovaném zámku a to jsme si opravdu dosyta užily pocitu zámeckých paní. Teplé barvy babího léta celou scenérii dokonale podtrhovaly.

Toto turné jsme se ale hodně zaměřovaly i na poctivé nacvičování repertoáru. Na každém koncertu jsme obměňovaly písně a to nás vlastně i nutilo znovu hrát, zkoušet a pilovat. Nevím, zda to bylo díky těm novým mikrofonům nebo díky našemu pilnému nacvičování nebo díky Božímu soucitu, ale koncerty se nám opravdu povedly a domů jsme, jako vždy, odjížděly naplněné radostí z toho, že takto spolu můžeme hrát.