V pondělí 13. července jsme byly pozvané do obce Rohožná na jeden velmi neobvyklý tábor, za to dětmi velmi oblíbený a mezi rodiči a rodinami více a více populární.
Když jsme dorazily na místo, najednou před námi začaly pobíhat děti s turbany na hlavě, různými druhy punjabi a nebo jen oblečené jakýmkoliv orientálně podobným způsobem, který se blížil stylu indickému. Tento tábor byl totiž „ v rytmu“ Indie a tak i vše kolem bylo vyzdobené všemožnými látkami s různými vzory, které rozhodně tuto zemi připomínaly. V prostoru se linula krásná vůně pálících se tyčinek a atmosféra zdála se být ta tam.
Agnikana’s Group zaspívaly pár písní, které byly jak jinak, než krásné. Avšak nejvíce děti nadchlo povídání o různých Božstvech jako je Shiva a povídání o mantrách, které děti projevily nejen svým pozorným pohledem, ale i odpověďmi směřovanými Divyata, která se ujala úvodního rozhoru s dětmi a vtáhla je do tajů našich manter.
Dalším bodem programu bylo představení Peace Runu – nejdelšího mírového štafetového běhu na světě. A tak nechyběla hořící pochodeň a letmý úvod, jak vlastně tento běh probíhá, a jak to tak všechno funguje a po podržení pochodně s každým z dětí i učitelů následoval tradiční běh okolo světa. V čem to spočívalo? V oběhnutí všech kontinentů přece nebyl nikdy žádný problém, a tak jsme posbíraly děti, prvnímu daly pochodeň a poslušně oběhly všechny přilehlé kontinenty. ( Jo, zkrátily jsme trochu kilometry tím, že jsme oběhly bannery s názvem kontinentů – celý svět, jsme odložily na jindy..)

Po zodpovězení otázek dychtivých dětiček jsme se odebraly zpět k pódiu, kde i ony nás zasvětily do svých popěvných rytmů doprovázených hudebními nástroji.
Program to byl krásný a rozhodně by se dal protáhnout o nějakou tu hodinku. Ale jak se říká, v tom nejlepším je někdy dobré skončit, a tak jsme se odebraly zpět do Zlína a indické zívající dětičky do svých přístřešků. Za toto setkání jsme byly velice rády a ještě dnes ve mně zní hlasitý pozdrav… „NAMASTE!“

Napsala: Irča :O)