První den naší cesty na koncertní turné po Maďarsku jsme stály na půdě celkem pěti států – Česká republika, Slovensko, Rakousko, Slovinsko a Maďarsko. První koncert nás čekal na Trojmezí – spojnici tří států Rakouska, Maďarska a Slovinska. Je to takový moc hezký kopec a turisticky velmi frekventovaně navštěvovaný. Pokud je ale promáčená cesta, autem se nedá vyjet až na kopec a vy máte šlapat s hudebními nástroji, není to úplně ideální turistický zážitek. Ani taková zkouška nás však neodradila. Ze třech světových stran se sešli běžci Mírového běhu, kteří zde slavili 10. výročí, kdy byla tato spojnice zasvěcena jako jeden z mírových květů Sri Chinmoye.

Ten stejný den jsme ještě stihly koncert v maďarském městě Zalegerszeg. Mimochodem nepokoušejte se názvy těch maďarských měst číst nahlas, na to zapamatovat… nám se to taky nepodařilo.

Hned na kopci na Trojmezí jsme se začaly občerstvovat výbornou maďarskou kuchyní a občerstvovaly jsme se téměř neustále až do konce turné. Naši maďarští hostitelé si nás opravdu předcházeli a asi měli pocit, že zpíváním spalujeme obrovské množství kalorií.


Všechny koncerty se na tomto turné vydařily hlavně díky výbornému obecenstvu. Měli jedinečný způsob vytleskávání a vyžadování si přídavných písní… že i takové tvrdé oříšky, jako jsme my, neodolaly a opravdu jsme písně přidávaly.

Nenechaly jsme si ujít ani bájný Balaton, u kterého jsme strávily asi tak 3 minuty, protože se moc nevydařilo počasí a navíc jsme byly zrovna v lehkém časovém skluzu. Můžeme si ale na účet připsat, že jsme ho viděly!

Děkujeme ti Maďarsko, bylo nám na turné opravdu krásně!

 

 

čvrtek 1. května 2014, od 17:00h

SZMK SZÉKHÁZ, Kosztolányi Dezső utca 4-6, Zalegerszeg

pátek 2. května 2014, od 17:00h

Barátság Háza, III. Béla király tér 1., Székesfehérvár

sobota 3. května 2014, od 17:00h

Kodály Zoltán Ált. Isk., VAy Ádám krt. 18., Nyíregyháza

neděle 4. května 2014, od 18:00h

Concerto Zeneház, Budapest Páva u 10-12, Budapest