Pokud chcete vidět opravdu nádhernou přírodu a současně neuvěřitelný pořádek a spořádané lidi, zajeďte se podívat do rakouského Mondsee. Hory jako namalované se tyčí nad poklidnou hladinou jezera a padají do lehkého mlhového oparu. Každý koutek, kam se podíváte, je jako vystřižený z reklamního plakátu. Jdete se podívat do kopců, kde louky jsou spořádaně pokosené, cesty zametené, stromy jako vysoustruhované. Kromě pár špinavých krav jsme nenarazily na nic, co by nebylo dokonalé.

V místní bazilice jsme měly v neděli odpoledne krátký koncert. Byl součástí mše a písně o Ježíši, které jsme hrály, se nesly celým kostelem a jakoby ožívaly.

Nejdobrodružnější byla ovšem cesta z Mondsee domů. K velkému překvapení jsme totiž zjistily, že se nám na sedadle vedle řidiče rozlily 3 litry dýňového oleje, které se do sedačky poctivě nasákly. Nejprve jsme tedy zahájily akci vysávání a pokoušely se olej ze sedačky dostat pomocí papírových utěrek. Brzy jsme ale pochopily, že 3 litry jsou opravdu hodně. Tak jsme sedadlo provizorně zajistily kartonem a igelitem a statečně jsme vyrazily domů za opojné vůně z dýní.