Songs of the Soul – Japonsko 2011

Se sedmihodinovým časovým posunem a značně vyhladovělé následkem drobného pochybení Aeroflotu (jsme vegetariáni a opravdu nejíme ani kuře, ani rybu, ani,… , ani… ) jsme se vydaly vstříc tokyjskému nákupnímu středisku. Prázdné peněženky hned první den dokonale popsaly, jak se v Tokyu nakupuje.

Japonsko je skutečně velmi speciální země se speciální kulturou  a návyky. V hotelu mají například speciální úschovnu na deštníky, kimona na spaní, záchod s ovladačem pro vyhřívání prkýnka, maskovací zvuky, parfémování,… Všichni se na vás usmívají a klaní se vám, pevně se držíce zásady: „Zákazník, náš pán.“

Den jsme zakončily výbornou večeří u našich japonských přátel.

2.6.2011

Přesvědčily jsme se nejen o japonské přesnosti, vynalézavosti, jedinečnosti a organizovanosti, ale i o výborné kuchyni, na kterou budeme hodně dlouho vzpomínat. Tokyo nás přivítalo jarním deštěm, který jsme se rozhodly vnímat jako požehnání z nebe.
Po poledni jsme se přesunuly na první zvukovou zkoušku a očekávaly, jak proběhne první koncert. Ten začal přesně v 19:00 v koncertní hale v Koenjin. Možná díky dešti a možná díky zcela novému a nečekanému stylu koncertu pro Japonkou mentalitu se nepodařilo naplnit koncertní halu. Přesto přišlo 80 milých posluchačů, které dvouhodinový koncert opravdu rozzářil.