Do Montpellier jsme se nakonec rozhodly neletět, ale dojet do tohoto malebného města po silnici. Za necelé čtyři dny se nám tak podařilo autem zdolat přes 3000 km a mnohé z nás na to budou ještě dlouho vzpomínat. Na takových jogínsky dlouhých cestách jsou zapotřebí hlavně dvě věci –  dobrá kniha ke čtení a taky aktualizovaná navigace.  Ne že by ta naše aktualizovaná nebyla, ale některé úzávěrky přeci jen zmáklé neměla. Hned první den jsme takto kolem jedenácté večer uvízly uprostřed pustého pole, na cestě, která už téměř cestu nepřipomínala. Byli jsme 2 km od cíle, ale nemohly jsme ho najít… no nakonec jsme ho našly. Anupama, kterou jsme v Curychu po cestě nabíraly, nás s úsměvem přivítala a tvářila se, že vůbec o žádné podivné cestě uprostřed pole nemá tušení.

Na druhý den v pátek jsme již dorazily do cílového místa, francouzského Montpellier, kde se večer konal koncert v krásné Salle Pétrarque. Byly jsme unešené krásou samotného místa, ale hlavně posluchači, kteří na koncert přišli. Ze všech byl cítit upřímný zájem o duchovní hudbu a také radostnost, se kterou každou píseň poslouchali. Ulice města byly neustále plné lidí a všude panovala jakoby ještě letní, dovolenková, uvolněná atmosféra. Nikdo by nevěřil, že už je vlastně listopad. Montpellier je přímořské město, a tak jsme pochopitelně nemohly odolat a šly jsme si alespoň na chvíli zaběhat po pláži. I tady bylo rušno. Nejprve jsme potkali skupinku dobrovolných ekologů, kteří hromadně sbírali odpadky z pláže a náramně se u toho bavili. To ale nebylo nic oproti tomu, jak se bavili „tučňáci“. To je skupina lidí, v neoprenech, kteří společně běhají vodou podél pobřeží. No běhali pomalu, ale asi jim to dalo i tak zabrat.

Nesmím zapomenout zmínit restauraci Tripti-Kulai, kde jsme po dobu naší návštěvy chodili na vynikající vegetariánské jídlo. A kromě výborného menu tam taky měli moc hodného pejska.

Nakonec už nás čekala jen velmi dlouhá cesta domů, ale i tu jsme si dokázaly zpříjemnit pár zastávkami, které buď naplnily naše hladovějící srdce, nebo alespoň naše mlsné žaludky :O)

pátek 31. říjen 2014, od 20:00h

Hôtel de Varennes, Salle Pétrarque

Montpellier, Francie