Koncertní turné v Itálii se podařilo naplánovat na opravdu výbornou roční dobu. Začátek léta je v Itálii jako stvořený na výlety po nádherných památkách. A jelikož byly města, ve kterých jsme vystupovaly, vzdálené maximálně tři hodiny jízdy autem, zbýval nám čas i na turistiku.
Na turné jsme vyjely dvěma auty a čekala nás cesta do Říma. Byla to nejjižnější část Itálie, kterou jsme na turné navštívily, a tak jsme si po příjezdu oddechly, že máme nejnáročnější část cestování za sebou. V italských novinách jsme pak jen nevěřícně sledovaly zatopenou sochu Sri Chinmoye na pražské Kampě. Povodním jsme ujely opravdu na poslední chvíli. Hned v Římě jsme měly příležitost setkat se se sochařem (Kaivalya Torpy z Londýna), který sochu vytvořil. Ujistil nás, že má socha opravdu hluboké základy a jen tak nějaká voda ji neodnese. Může se tak neustále modlit za mír a bezpečí všech, které povodně zasáhly.

První koncert italského turné byl právě v Římě. Na sound-check jsme doběhly na poslední chvíli, protože se nám při prohlídce antického města podařilo zatoulat v jeho spletitých uličkách. Atmosféra na koncertě byla ale úžasná a vystupovaly jsme pro plný sál posluchačů. Už po prvním koncertě nám došlo, že si budeme muset zvyknout na noční způsob italského života. Koncerty začínaly až ve 20:30, končily kolem 23:00 a než jsme vše sklidili a předali si instrukce na další den, bylo už po půlnoci. Nepřestávám obdivovat zvukaře, osvětlovače a ostatní koncertní posádku, která vždy od rána připravovala techniku, celý den kolem vystupujících lítala a po koncertě ještě všechno sklízela a spát šla zase jako poslední.

Další koncerty duchovní hudby nás čekaly ještě ve Florencii, Padově a Miláně. Všechna města byla opravdu nádherná a koncerty se opravdu podařily. Po posledním koncertě v Miláně jsme nasedly do aut a vyrazily do resortu k moři. Myslím, že kdybychom předem tušily, jaká cesta nás čeká, jely bychom až ráno. K moři jsme přijely až kolem páté hodiny ráno. Když jsme dostaly klíče od apartmánu a s mapkou resortu jsme našly naše dveře, byly jsme už opravdu vyčerpané. To nás ale ještě čekalo nevídané překvapení, kdy jsme za dveřmi objevily ubytované zcela jiné turisty. Klíče od správného pokoje jsme obdržely krátce před šestou hodinou ranní. To už nám bylo všechno úplně jedno. Jako bonus jsme pokoje měly vyklidit místo desáté ráno až ve dvanáct :O
Koupání v bazénu a v moři nám ale náročnou noc vynahradilo. Domů jsme pak odjížděly spokojené a plné zážitků nejen vnějších, ale hlavně těch vnitřních.

Zajímavosti z našich cest:

Turné v Japonsku Naše návštěva Vietnamu