Letos jsme se na první společné turné vydaly opravdu pozdě – na Balkáně bylo ale v jarní květnovou dobu obzvláště krásně, a tak jsme každým okamžikem vychutnávaly překrásnou srbskou, makedonskou a bulharskou přírodu. Turné bylo ve znamení spousty přesunů z města do města, z jedné země do země další a trávily jsme tak spoustu času v autě na pomalých balkánských cestách. Příroda nás ale obklopovala na každém metru, kam jsme se vydaly. Jízda autem tedy hodně připomínala spíše turistickou vyjížďku do luxusního národního parku, než nudné a zdlouhavé cestování nepříjemným, stísněným dopravním prostředkem. Hory, stromy, lesy, květiny… všude nás obklopovala svěží jarní zelená barva a dodávala nám energii všechno to cestování v pohodě vydržet.

Celkem nás čekalo šest koncertů ve třech zemích – Srbsko, Makedonie a Bulharsko. Už podle účasti bylo poznat, že se na nás organizátoři pořádně připravili a nešetřili při plakátování, letáčkování a další propagaci. Posluchači byli ve všech městech opravdu naklonění naší hudbě a viditelně si z ní na každém koncertě dokázali něco vytáhnout a pečlivě uschovat na později. Při takovém vzájemném souznění je potom opravdovou radostí sedět na pódiu, hrát a zpívat a vzájemně si předávat atmosféru harmonie a duchovního světla.

V každém městě jsme si vyšetřily chvíli na to podívat se do podniků, ve kterých pracují naši přátelé. Byly to většinou restaurace, kavárny a zdravé výživy, takže jsme se na každou takovou exkurzi opravdu hoooodně těšily :O)  Stoly se doslova prohýbaly vynikajícími domácími a zdravými pochoutkami, kterým se zkrátka nedalo odolat. Každý den jsme tak dokonale sytily nejen vnitřním jídlem naši duši, ale také vnějším jídlem naše tělo. Co vám mám povídat… dokonalá harmonie :O)

úterý 8. května –  koncert v Subotici, Srbsko

středa 9. května – koncert v Niš, Srbsko

čtvrtek 10. května – koncert ve Skopje, Makedonie

pátek 11. května – koncert v Bitole, Makedonie

sobota 12. května – koncert v Sofii, Bulharsko

neděle 13. května – koncert v Bělehradě, Srbsko